Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 15 mei 2014

Houten snijplanken, voor de show of om echt te gebruiken?

Snijplanken in je keuken. Officieel moet je met glas of kunststof/plastic werken, dat zou schoner zijn. HACCP zeg maar. Hierover gaat de aflevering van "de Wilde keuken" van Wouter Klootwijk die je hier kunt bekijken. Het is een aflevering van 2 jaar terug trouwens, maar via Uitzending Gemist nog steeds online.

Ik heb de aflevering gezien. Het blijkt dat een glazen of plastic snijplank slecht voor je mes is. Ook is zo`n plastic snijplank niet schoner als hout, integendeel. Ik vond het persoonlijk altijd zonde om op zo`n mooi stuk hout te gaan snijden. Het is juist zo mooi zo`n houten snijplank!

Na het bekijken van de aflevering denk ik toch dat ik m`n snijplank echt ga gebruiken. Er komt in Europa per jaar meer bos bij dan er aan hout gekapt wordt, dus eigenlijk is het wel ok om hout te gebruiken (in elk geval meer ok als plastic).


Om toch het hout wat te sparen ga ik een hout gebruiken met de kopse kanten naar boven. Daar is het hout veel sterker als op de langs gezaagde kant (wat wel mooier om te zien is). Hier boven zie je zo`n langs gezaagde houten snijplank en hier onder de versie met kopse kanten naar boven.1 opmerking:

  1. Mooie post Rudy, ik ga denk ik voor de zaak ook nieuwe snijplanken aanschaffen om de stokbroodjes en smeersels op te presenteren. Was aan het twijfelen tussen porselein of hout en na dit te hebben gelezen kies ik toch maar voor hout. Meer karakter en uiteindelijk is zo'n plankje daar toch ook voor bedoeld! Leuke blog trouwens, ik blijf lezen.

    BeantwoordenVerwijderen