Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

maandag 1 juli 2013

Aardappel groenten taartje uit de Neff VarioSteam oven

Bij de Italiaanse avond onlangs heeft kok Leon met de Neff B46C74N3 VarioSteam oven gewerkt. Verschillende klanten wilden graag de recepten hebben, vandaar dat we af hadden gesproken om deze op het blog te zetten. Deze keer:
Vegetarisch aardappel groenten taartje met geitenkaas. Recept voor 6 personen Wat heb ik nodig: 500 gram geschilde aardappelen 1 kleine courgette 1 rode paprika 1 kleine broccoli 1 ui 2 teentjes knoflook 1 eetlepel witte balsamico azijn 1 eetlepel tijmblaadjes 4 plakjes harde geitenkaas 2.5 dl. Finesse kook room 1 eetlepel gehakte verse bieslook 1 heel ei 3 eidooiers 2 takjes verse basilicum ½ eetlepel vegetarische bouillonpoeder Zout en peper (uit de molen) naar smaak Bereiding : - Verwarm de oven voor; instelling hete lucht 165°C, vul het reservoir met water. - Snijd de aardappelen en courgette in blokjes van 1cm bij 1cm. Zet ze even onder water zodat ze niet verkleuren. - De paprika en de uien ook in kleine blokjes snijden. - Maak van de broccoli mini roosjes, dan even wassen en uit laten lekken. - Nu alle groenten en aardappelen mengen en in een vergiet uit laten lekken. - Vet een grote ronde gewafelde ovenschaal in met olijfolie. - Vul de schaal met de gewassen ingrediënten. - Besprenkel dit met de balsamico azijn. - Doe de room in een mengkom. - Nu de gehakte bieslook en basilicum er door roeren. - 1 ei en de dooiers , de bouillonpoeder, zout en peper toe. - Alles goed mengen en over de ingrediënten verdelen. - Nu de schotel bedekken met de plakken geitenkaas. - Bestrooi de kaas met tijm. - Zet nu de schotel op richel 2 in de oven net onder de ventilator waardoor hij mooier kan kleuren, en de warmte beter verdeeld wordt over het product , en zet de stoomassist op gemiddeld . - Bak het taartje in ongeveer 35 minuten mooi bruin af. Tip. Dit gerecht kan zeker bij vis –vlees- wild en gevogelte geserveerd worden als bijgerecht, zelfs bij de borrel koud geserveerd is ook lekker. Eet smakelijk.
Deze Neff B46C74N3 VarioSteam oven is trouwens ingebouwd in de Snaidero S18 showroomkeuken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen