Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

zaterdag 12 december 2015

Kerststol uit de Neff oven

De feestdagen komen er weer aan. Daarom heb ik een aantal ideetjes voor jullie op video gezet om klaar te maken in de nieuwe keuken. Zo had ik laatst de video gemaakt van Kalkoen uit de Neff oven. Deze keer wat anders;

De Rozijnenstol uit de Neff oven (kerststol klinkt wel wat beter misschien)



Ingrediënten:

Eerste deel:

3 dl melk
1 zakje van 7 gram gist
1 eetlepel suiker
500 gram bloem
1 ei
250 gram boter

Tweede deel:

50 gram gehalveerde amandelen
50 gram walnoten en of hazelnoten

Derde deel:

150 gram rozijnen
120 ml rum
100 gram Bigarreaux

Vierde deel:

300 gram amandelspijs

Bereidingswijze:

Al de eerste ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Dan moeten de ingrediënten vermengd worden tot een mooi compact deeg. Dit doe je met de hand of met een keukenmachine en een deeghaak.

Ondertussen kun je het derde gedeelte ingrediënten laten wellen. Laat deze afgedekt een uur rusten en vermeng dan de tweede en derde ingrediënten door het deeg.

Rol het uit op een bebloemde werkbank en verdeel het amandelspijs er in. Klap het deeg dicht.

Leg het op de ovenplaat met bakpapier er onder.

Laat het rijzen in de Neff Vario-steam oven gedurende 30 minuten (let op: De Neff FullSteam oven kan ook fungeren als VarioSteam oven!). Zorg er voor dat de oven voorverwarmd is en gevuld is met stoom.

Nu is het deeg bijna klaar om af te bakken. Smeer de bovenzijde in met gesmolten boter en werk het af met gehalveerde amandelen.

Schuif het bakblik met de stol in een voorverwarmde Neff oven op de broodstand met een temperatuur van 180 graden voor 50 á 60 minuten.

Voor het serveren met poedersuiker bestrooien.


Klik hier om naar de receptenpagina te gaan op m`n site.

1 opmerking: