Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 23 november 2012

Snaidero Orange keuken

De Orange was de eerste Italiaanse design keuken in de nieuwe Sistema 22 lijn (Orange/Way/Code etc) van Snaidero en werd gepresenteerd in 2009. De Sistema 22 lijn wijkt af van de andere Snaidero keuken modellen. Zo zijn de kastrompen anders (19mm dik in plaats van 18mm), maar ik geloof niet zo dat klanten daar nou zo van wakker liggen. Een andere afwijking is dat deze lijn in z`n geheel "maxi" is. Dus een lage plint en hogere werkbladhoogte zodat je meer effectieve kastruimte hebt. De onderkast (zonder plint en blad) is 78cm hoog in plaats van 72cm bij de normale Snaidero lijn.
Omdat de kasten zo hoog zijn worden er bij keukens uit de Sistema 22 lijn vrijwel altijd dunne bladen gecombineerd (anders wordt de werkhoogte immers veel te hoog). De eigen bladen van Snaidero die eigenlijk bij deze keukenlijn horen zijn slechts 13mm dik (ze hebben ook dikkere bladen hoor).
Ten opzichte van het oorspronkelijke Orange keukenconcept heeft Snaidero wel veel aangepast. Zo had de Orange aanvankelijk alleen een witte greeplijst (de stroken die tussen de kasten zijn gemonteerd zodat je de deur open kunt doen). Inmiddels kun je kiezen uit 4 kleuren (wit, zwart, aluminium en titanium). Ook zijn er een hoop kleuren en kasttypen aangevuld in het Snaidero Orange programma.
Op dit moment heb ik geen Orange meer in de showroom staan. Ik heb mijn Orange showroomkeuken uitverkocht aan een klant in Tilburg en vervangen door de S12 showroomkeuken met eiland. Na de Orange zijn er recentelijk meer modellen aan de Sistema 22 lijn toegevoegd zoals de Way en de Code.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten