Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 3 juli 2024

Mosselen uit de stoomoven

Inmiddels is het seizoen met bodemcultuur mosselen weer open. Afgelopen zaterdag werden de eerste "nieuwe oogst" mosselen hier bezorgd tijdens de Visserijdag op Arnemuiden (bedankt! 😍).













De mosselen maak je heel makkelijk klaar in de stoomoven. In de gaatjes pan, gewoon puur dus niets er aan toe voegen. Dan stomen. Als je drukloos stoomt is het 7 minuten op 100 graden. Als je een drukstoomoven hebt dan is het 1 minuut op 100 graden.

Let er wel op dat je de mosselen los in de gaatjespan legt zonder dat er andere mosselen boven liggen. Dus niet stapelen!

Ik had bezoek uit Engeland. Ze gaven aan nog nooit zulke lekkere mosselen te hebben gegeten!













Een hele poos terug maakte ik onderstaande video bij de Roem van Yerseke. Dit gaat over hoe je mosselen in de druk stoomoven klaar maakt.



O ja. Het was afgelopen zaterdag Visserijdag hier in combinatie met viering 450 jaar stadsrechten voor Arnemuiden. Vandaar dat veel mensen (waaronder ik zelf) in klederdracht liepen.

Tijdens de Winterfair later dit jaar hopen we dat nog een keer te doen.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten