Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 4 december 2014

Recept garnalensoep

Bij de Mosselavond laatst hebben we naast de pompoensoep ook garnalensoep geserveerd voor de gasten. Het maken van de garnalensoep heb ik helaas niet op video kunnen zetten (sorry: het was toen echt te druk).


Ik heb daarom het recept van deze soep op m`n site gezet. Jullie kunnen het recept van de garnalensoep hier terug vinden inclusief de foto`s. Hier onder het recept in het Nederlands:

Garnalen soep.

Gerechtje voor 8 personen

Ingredienten:

- 125 gram boter
- 2 middelgrote uien in blokjes gesneden
- 2 á 3 blaadjes basilicum

- 3 á 4 takjes thijm

- 175gram lang korrelige rijst

- 1 blikje gepelde tomaten

- half blikje tomaten puree
- 3 x gepelde en in blokjes gesneden wortel

- 2 stengels selderij in blokjes gesneden

- 1 theelepel paprika poeder

- 1 theelepel cayenne peper
- 2.5 liter vis bouillon (of van groente)
- Olijf olie
- Zout en zwarte peper
- 1 kilo ongepelde garnalen
- 250ml koksroom
- 100ml kookbrandewijn
- Vers gesneden bieslook voor de garnering

Bereiden:

1. Verhit twee theelepels olijfolie in een grote soeppan op middelmatig vuur. Doe hier de ongepelde garnalen in totdat ze mooi gekleurd zijn. Haal de garnalen er weer uit en pel ze als ze zijn afgekoeld.

2. Verhit nu de boter in dezelfde soeppan. Voeg de ui toe als de boter is gesmolten. Bak dit totdat de ui zacht en doorzichtig is. Dit is ongeveer 5 minuten.

3. Doe de wortel, rijst, selderij, thijm, basilicum en bouillon in de pan en breng het aan de kook. Voeg nu de garnalenschellen (dus niet de garnalen zelf) toe. Kook het voor een minuut of twee.

4. Voeg nu de gepelde tomaten, de tomaten puree, paprika poeder en cayenne peper toe. Laat het nog een paar minuten koken en voeg dan de kookbrandewijn toe. Vergeet niet om de soep op smaak te brengen met zout en peper. Verlaag nu de hitte en laat de soep een half uur met deksel op de pan zachtjes door koken totdat de groenten en rijst zacht zijn.

5. Pureer de soep met de blender. Giet nu de soep af in een zeef totdat het zachte textuur krijgt. Laat de soep weer opnieuw op temperatuur.

6. Gebruik een paar hele garnalen voor de garnering. Snijd de rest in hapklare blokjes.

7. Voeg de blokjes garnaal en koksroom toe als de soep warm is. Breng de soep opnieuw op temperatuur en voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe indien nodig.

8. Dien de soep op. Gebruik de hele garalen als garnering, samen met de bieslook en wat koksroom.


Hier onder nog het recept in het Engels voor de mensen die geen Nederlands kunnen.

Shrimp Bisque

Serves: 8

Ingredients

· 125gr butter

· 2 medium onion, diced

· 2-3 basil leaves

· 3-4 sprigs fresh thyme

· 175gr long-grain rice

· 1 canned peeled tomatos

· 1/2 small canned tomato paste

· 3 medium carrot, peeled and diced

· 2 stalk celery, diced

· 1 teaspoon paprika powder

· 1 teaspoon cayenne

· 2,5 litre fish bouillon or vegetable bouillon

· Olive oil

· Salt and black pepper for seasoning

· 1kg shrimp with shelled

· 250ml cooking cream

· 100ml cooking brandy

· Fresh snapped chives for garnish





Instructions


1. Heat 2 tablespoon of olive oil in a large soup pan over medium-high heat. Add in unpeeld shrimp and cooked until turned colour. Set shrimps aside and peel the shells when it cooled down.


2. In the same pan, heat butter and when it melt, add in onion and cook until soft and translucent, about 5 minutes.


3. Add the carrot, celery, rice, thyme, basil, fish stock and bring to boil. Then add the shrimp shells back in, cooked for another 2 minutes.


4. Add peeled tomato, tomato paste, paprika powder, cayenne and cook for another minute or so. Add cooking brandy. Don’t forget to season with salt and black pepper. Reduce heat to low, cover, and simmer about 30 minutes until the vegetables and rice are soft.


5. In batches, using kitchen blender to puree the soup. Drain the soup with a strainer for a smooth silky texture. Bring the soup back up to a simmer.


6. Meanwhile reserve few whole shrimp for garnish and chop the rest into bite-sized pieces.


7. When the soup is hot, add the diced cooked shrimp, cooking cream and cook until heated through. Add more seasoning, if needed.


8. Plate up, garnish with the reserved cooked shrimp and chives and cream.


Klik hier om naar de receptenpagina te gaan op m`n site.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen