Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

zaterdag 20 december 2014

Kreeft uit de stoomoven (de FullSteam oven van Neff)

Ik had onlangs geschreven over de nieuwe FullSteam oven van Neff. Zelf heb ik het topmodel van deze oven in de nieuwe Ola 20 showroomkeuken gemonteerd, dit is de Neff B48VT68N0 FullSteam oven.

Hoe dan ook, deze FullSteam oven hebben we inmiddels getest. Hieronder kunnen jullie het resultaat bekijken. Deze keer Kreeft uit de FullSteam oven van Neff:



Eigenlijk komt het neer op 8 minuten op 100 graden. Hier onder het volledige recept:

Crustinies

Nodig:

1 stuk Focaccia brood
0,1 dl Olijfolie
Zeezout

Bereiding:

Snij met een broodmes mooie dunne lange plakken van het brood +/- 4 mm dik. Leg deze uitgespreid op het ovenrek en besmeer ze ruim met olijfolie en zout ze enigszins.

Zet de Neff oven op 160 graden hetelucht en bak ze in 10 minuten af. Je zult zien dat ze mooi goudbruin krokant gebakken zijn.

Aardappel truffelsalade 4 personen

Nodig:

200 gram Aardappel
1 theelepel truffel tapenade
paar druppels truffelolie
Peper & Zout

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes +/- 0,5 cm (brunoise).

Zet de Neff oven op 100 graden FullSteam en stoom de aardappelblokjes in de geperforeerde stoombak 8 minuten.
Laat de aardappelblokjes ligt afkoelen en vermeng het met de truffel tapenade en de olie. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Kreeft 4 personen (1/2 per persoon)

Nodig:

2 stuks Kreeft (500/600 gr)
½ stuks Ui
½ stuks Wortel
½ stuks Prei
2 stuks Laurierblad

Bereiding:

Snijd de wortel, prei en ui in plakjes en verspreid deze op de geperforeerde stoombak en leg de laurierblaadjes erbij.
Pak de levende verse kreeft en zet een groot stevig koksmes met de punt op het kruis boven op de schaal. Steek hem recht door naar beneden tot snijplank en laat het mes tussen zijn ogen door naar beneden drukken. Doe deze handeling in een gelijkmatige stevige beweging. De kreeft is nu dood. Verwijder de elastieken. Zet de kreeft in zijn geheel op de gesneden groenten en stoom deze ook 7 minuten op FullSteam 100 graden in de Neff oven.

Rode bieten dressing

Nodig:

½ stuks Rode biet
1 dl Azijn
3 dl Olijf olie
½ Sjalot
Suiker
Peper & Zout

Bereiding:

Snijd de rode biet in plakken van een ½ cm. Stoom deze op 100 graden FullSteam in de Neff oven voor 10 minuten. Doe al de ingrediënten in een blender en blender deze. Breng het op smaak met suiker, peper en zout.



Klik hier om naar de receptenpagina te gaan op mijn website.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen