Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

dinsdag 29 oktober 2013

Nieuwe greeploze vaatwassers Neff en Míele

Onlangs hebben zowel Neff als Míele vaatwassers gepresenteerd met automatische opening ("knock-to-open"). Dit zijn vaatwassers die je volledig kunt integreren zonder greep. Beetje technisch verhaal, maar dit is nodig als je bijvoorbeeld een Snaidero Kube keuken hebt met automatische opening van de deuren. In de vaatwasserdeur zit een sensor, deze moet je met een klopje activeren (bij Míele zijn het twee klopjes). De vaatwasser gaat dan open. Bij greeploze keukens met een greeplijst (zoals bijvoorbeeld bij de Snaidero Way) kun je overigens volstaan met een normale (voordeliger) vaatwasmachine.
Bij Neff heeft deze vaatwasser de code Neff S71U69Y0EU gekregen. Hij staat inmiddels ook al op m`n site dus, alleen heeft Neff wel het verkeerde plaatje gemaakt (er zit een greep op de vaatwasser terwijl je die natuurlijk juist niet nodig hebt). De Neff S71U69Y0EU vaatwasser heeft naast de sensor opening ook binnenverlichting (EmotionLight), TimeLight (je ziet de resterende tijd die de vaatwasser nog nodig heeft digitaal geprojecteerd op de vloer) en Zeoliet drogen. Het geluidsniveau zit op slechts 42db en de eerste leveringen verwacht ik over een week of 3. Zoals gezegd heeft Míele ook zo`n machine. Bij Míele is de code G6582SCVI, uiteraard zijn er een aantal verschillen. De Míele machine heeft een besteklade boven in, deze mis je bij Neff (daar zit een normale korf in). Aan de andere kant heeft zo`n Míele vaatwasser natuurlijk geen Zeoliet droogfunctie (patent BSH). Qua geluid zit de Míele versie op 44dB, al kun je wel kiezen voor een extra stil programma van slechts 40db. Qua prijs ligt de Míele vaatwasser wel wat hoger. De adviesprijs zit op € 2.099 incl. B.T.W. (oktober 2013).
Voor de compleetheid van het verhaal moet ik melden dat ik een paar jaar terug zo`n vaatwasser in de showroom had van het merk Smeg. Dit merk heeft dit dus eigenlijk "uitgevonden". Helaas was dit niet je-van-het dus ben ik gestopt met het verkopen van deze Smeg vaatwassers. Ik ben blij dat nu ook de "betere merken" met zo`n vaatwasser zijn gekomen. De eerste vaatwasser met automatische opening heb ik inmiddels verkocht (Snaidero keuken 597 in Grave).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten