Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 27 juni 2013

Recept voor de Neff VarioSteam oven

Bij de Italiaanse avond onlangs heeft kok Leon met de Neff B46C74N3 VarioSteam oven gewerkt. Verschillende klanten wilden graag de recepten hebben, vandaar dat we af hadden gesproken om deze op het blog te zetten. Deze keer:
Gestoomde rode mul met voorjaarsgroenten, verse krieltjes en oesterzwammen, afgemaakt met een mosterdsaus . Recept voor 4 personen Wat heb ik nodig: 4 x 150 gram rode mul filet 100 gram bospeen 500 gram verse geschrapte kriel 100 gram zeekraal 250 gram oesterzwammen 2 stuks meiknolletjes 2 stuks venkel 1 glas droge witte wijn 2 dl. Finesse kook room (minder vet) 2 eetlepels grove mosterd Voor de saus : 1 glas witte wijn 200 gram gesneden groente van wortel -prei -uien en selderij, of kant en klare mosselgroente Peperkorrels – tijm – laurier – kruidnagel – basilicum 2 dl. Finesse voor koken (kook room minder vet) 2 eetlepels grove mosterd Zout en pepermolen naar eigen smaak toevoegen. Bereiding : - De geperforeerde grote schaal invetten met olijfolie . - Maak 4 stapeltjes van de zeekraal. - Beleg deze met de rode mul, en bestrooi deze met viskruiden. - Snijd de venkel in de lengte in 4 gelijke stukjes, de meiknol schillen en in partjes snijden. - De bospeentjes schillen , wassen en met een sprietje groen er bij doen . Doe in het kleine perforeerde bakje de schoon gemaakte en gewassen groenten, wel de groenten gesorteerd in het bakje doen - In het dichte bakje de geschilde gewassen verse krieltjes doen, aanvullen met de gescheurde oesterzwammen. ( Dit is om het vocht wat uit de zwammen komt, te gebruiken om de krieltjes lekker te maken) - Doe in de grote dichte plaat, 1 glas witte wijn, en de gesneden wortel -prei -uien en selderij en de Peperkorrels – tijm – laurier – kruidnagel – basilicum. Dit is voor de fond voor de saus. - Alles wat nu lekt van de vis en verse groenten gaat zorgen dat het vocht wat er over blijft zeer geschikt is als vis fond (bouillon). - De opbouw is nu als volgt , dit mag in de koude oven geplaatst worden, de dichte bak onder in zetten, in het midden de vis en boven in de aardappelen en groenten. - Dit alles tegelijk stomen op 100 graden in ongeveer 30 minuten (dit incl. opwarmen) - De groenten en aardappelen net voor het serveren met de zout en pepermolen op smaak brengen. • Zet de vis even op warmhouden, haal de fond uit de oven, en zeef de helft in een steelpan, voeg de room toe en laat dit lekker inkoken tot de helft, dan voegen we de mosterd toe en maken de saus op smaak. ( wel eerst even proeven want de bouillon is al flink op smaak) • Nu kunnen de borden opgemaakt worden naar eigen idee en serveren we de saus druppelsgewijs naast de vis. Eet smakelijk.
Meer foto`s van de Italiaanse avond bij de Snaidero Concept Store staan op deze pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen