Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

zaterdag 22 december 2012

Snaidero showroom in India

Begin van de maand had ik wat foto`s geblogd van m`n collega met de Snaidero Concept Store in Spanje. Deze keer foto`s van een andere Snaidero Concept Store, maar dan wat verder weg. Ik vind het wel leuk om te kijken hoe m`n Snaidero Concept Store collega`s het doen, echt grappig dat er zulke grote verschillen zijn tussen de keuken showrooms.
In India (New Delhi) staat er ook een Snaidero Concept Store. Deze showroom is twee jaar terug geopend door de broers Atul en Kanal Prabhakar. In hun showroom hebben de broers 8 Snaidero opstellingen staan (slechts 2 keukens minder als bij mij in de showroom). Dit zijn de modellen Florence, Ola 20, Venus, Gioconda, Orange, Idea 2000, Skyline en Time.
Net als bij mij staat ook in New Delhi de Snaidero Ola 20 opgesteld in de showroom. Deze keer met een werkblad van roestvrijstaal op het gedeelte tegen de muur (bij mij is dat in Corian).
De Venus in de showroom is opgesteld in het rood. In India staat rood voor plezier en genot, men kiest dat daarom ook vaker als kleur voor een keuken. Zelf had ik eens een klant uit India die inderdaad ook voor een rood hoogglans keuken koos. De Venus is inmiddels niet meer leverbaar als keukenmodel, dus zal binnenkort wel uitverkocht gaan worden door de heren Prabhakar.
Naast de Snaidero Venus staat er nog een rode keuken in de Snaidero Concept Store van New Delhi. Dit is de Skyline keuken van Snaidero. Een ontwerp van de architecten Lucci & Orlandini.
Zelf heb ik nog nooit een Snaidero Skyline keuken verkocht, al heeft Snaidero dit model al heel lang in de collectie. Ik moet eerlijk zeggen dat dit ook een beetje m`n eigen schuld is omdat ik nog nooit een Skyline in de showroom heb geplaatst.
Ook de Snaidero Time staat opgesteld in New Delhi. Deze keuken is eveneens door Lucci en Orlandini ontworpen. Deze Snaidero keuken heb ik wel heel vaak verkocht, met name de versie in licht eiken (heb ik thuis ook staan). De Snaidero Time keuken in Noten hout vind ik zelf ook wel heel mooi.
Snaidero New Delhi heeft ook de Gioconda keuken opgesteld in de showroom. Bij deze "landhuiskeuken" zijn de kranslijsten in hout gemaakt. Zelf vind ik frontkleur iets strakker (de deuren en lijsten hebben dan dezelfde kleur), maar ik ben misschien ietwat te pietluttig.
Bij geval kwam er vanmorgen nog iemand in de showroom die helemaal weg was van de Gioconda. Helaas pastte de keuken niet in z`n ruimte. De Gioconda is niet m`n meest verkochte keuken, maar toch staan er ondertussen al wel 3 Gioconda`s opgesteld op Arnemuiden. Dus het is niet dat er geen vraag naar deze keuken is in Nederland.
In de showroom te New Delhi staat ook de Snaidero Idea 2000 keuken opgesteld. Een greeploze keuken die net als de Ola 20 en Venus door architect Paolo Pininfarina is ontworpen. Deze greeploze keuken heb ik in het verleden vaak verkocht, bijvoorbeeld deze Snaidero keuken in Kapelle (ook in Zeeland).
Inmiddels is er een opvolger gekomen voor deze Snaidero Idea 2000, ik heb deze keuken daarom een poosje terug al uitverkocht uit de showroom. De opvolger voor de Idea 2000 heet de Snaidero Idea 40. Hier had ik al eerder over geblogd ook.
Als je goed kijkt op bovenstaande foto kun je zien waarom je beter geen Míele/Liebherr onderbouw wijnkoeler kunt monteren bij een Idea 2000. Let in elk geval op je romphoogte en houd rekening met de greeplijst. Je komt anders erg beroerd uit met je hoogte. Ook bij de onderbouw ladekoelkast van Míele heb je dit probleem vaker (met name bij vervanging van deze apparaten bij oudere keukens met een hoge plint).
Ook de Snaidero Florence keuken staat in New Delhi opgesteld. De mahonie versie zoals die in New Delhi staat is sinds begin dit jaar overigens inmiddels niet meer leverbaar. Over de Florence had ik al eens eerder geblogd met een ingesloten video.
Tenslotte staat in New Delhi nog een Snaidero Orange keuken in de showroom. Een "U-opstelling" met boven het kookgedeelte de prachtige Lumina eilandafzuigkap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten