Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 16 december 2011

Hoogglans design keukens, voorbeelden en tips.

De laatste jaren is hoogglans aan een opmars bezig in de Nederlandse keuken, al wil dat niet zeggen dat ik daarvoor geen hoogglans verkocht. Integendeel, heel veel Italiaanse design keukens zijn in hoogglans uitgevoerd, dus ook bij Snaidero. Eerder heb ik trouwens al een item geplaatst over kleurmogelijkheden met hoogglans lak bij Snaidero.


Bovenstaande Snaidero keuken is uitgevoerd in laminaat hoogglans. Laminaat hoogglans kun je ook omschrijven (sorry) als "glanzend plastic" wat op de deur wordt geplakt. Mooier is echter om de keuken hoogglans te spuiten. Snaidero kan juist heel mooi spuiten, ook de plakrandjes die je bij een laminaat deur hebt zijn dan niet meer nodig. Je hebt dan een deur die rondom gespoten is, is gewoon veel beter. Daarnaast zie je op een Snaidero hoogglans lak zoals de Bianco Luce versie vrijwel geen vingers terwijl dat bij laminaat hoogglans of juist mat lak wél het geval is.


Je hoeft natuurlijk niet alles in wit hoogglans te doen, een aantal onderkasten in een afwijkende kleur kan ook heel leuk zijn zoals op bovenstaande foto is te zien.


Vaak zie je dat bij een two-tone hoogglans keuken zwart en wit worden gecombineerd (zoals hierboven). Combinaties met hout, roestvrijstaal of grijs hoogglans kunnen natuurlijk ook erg leuk zijn.