Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 2 oktober 2014

Hollandse garnalen in de Snaidero keuken :)

Deze keer even niet echt iets over Italiaanse design keukens, maar over Arnemuiden. Immers het dorp waar m`n Snaidero showroom is gevestigd.

Hier op Arnemuiden zijn er nog steeds veel mensen actief in de visserij. Er zit nu heel veel Tong in de Noordzee. Van die vis wordt dus veel gevangen. Zodoende brengt deze vis niet heel veel op voor de visser. Vandaar dat veel vissers hier nu over zijn gestapt op de garnalen. De grap is nu dat er ook heel veel garnalen (hornet in ons dialect) in de Noordzee zitten.Veel garnalen dus, vandaar dat ik er ook wel eens van binnenkrijg van klanten en familie. Vorige week dus nog even wezen garnalen pellen bij de klant van Snaidero keuken project 613 in Middelburg.


De garnalen worden aan boord gekookt, je hoeft ze dus alleen nog maar te pellen. Als je niet zelf wilt pellen dan kun je ze ook gepeld kopen. Persoonlijk ben ik daar niet zo voor. De garnalen worden dan naar Marokko gebracht om te pellen en daarna weer terug naar Nederland vervoerd. Om bederf tegen te gaan wordt er best wel wat aan toegevoegd. Ben ik om eerlijk te zijn niet zo`n voorstander van. Zelf pellen is toch wel het best.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten