Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

maandag 25 november 2013

Sistema 22 lijn van Snaidero

Even een keertje iets "technisch" over de kasten van Snaidero. Naast de "normale" lijn heeft Snaidero sinds 2009 een extra produktlijn die ze Sistema 22 zijn gaan noemen. De volgende keukenmodellen worden op dit moment gemaakt in Sistema 22:

Snaidero Ola 20
Snaidero Idea 40
Snaidero Lux
Snaidero Orange
Snaidero Way
Snaidero Code
Snaidero Skyline 2.0
Snaidero Board

Ten opzichte van de normale Snaidero lijn werden er wat zaken veranderd voor deze Sistema 22 keukenkasten. Zo zie je dat Snaidero voor de Sistema 22 keukens dikkere plaatmateriaal gebruikt. De kastrompen zijn 19mm dik in plaats van 18mm, maar eigenlijk is dit voor de klanten niet zo`n thema (allebei is ok).


De romphoogte is echter ook aangepast. De Sistema 22 keukens zijn standaard "maxi", dit betekent dat je een hogere kast hebt en een lagere plint. De kastinhoud zou theoretisch dus groter moeten zijn. Die vlieger gaat echter niet op voor de Sistema 22 keukens met een greeplijst zoals bijvoorbeeld de Snaidero Orange en de Snaidero Ola 20. De greeplijsten (zo noemen ze de strip die bijv. onder het werkblad zit om de deur te openen) halen immers ook bruikbare ruimte in je kast weg. Hoe dan ook, bij Sistema 22 keukens kun je eventueel een maxi vaatwasser kwijt en dat geeft toch iets meer ruimte in de vaatwasser.


De Sistema 22 keukens zijn niet beter of minder als de gewone lijn keukens. Je moet alleen bij de hoge kasten wel wat meer opletten dat je uitkomt met het plafond (soms moeten we een stuk van de plint afhalen zodat de hoge kast iets zakt). De hoge kast van de Sistema 22 lijn is immers 208cm hoog (exclusief de plint van 10 of 15cm). Bij de huidige S18 showroomkeuken bijvoorbeeld heb ik 15cm plinten en Sistema 22 lijn hoge kasten gecombineerd. Ik zit dan op 223cm bovenkast kast. Bij sommige klanten kom je dan niet meer uit met het plafond. De foto`s bij dit berichtje zijn tenslotte van een Snaidero Orange keuken in het Kata Rocks resort in Phuket.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten