Op dit blog wil ik regelmatig nieuws melden over Italiaanse design keukens en aanverwante zaken. Copyright© Snaidero Concept Store (www.snaiderokeukens.nl).
woensdag 24 april 2013
Risotto met paddenstoelen
Niet alleen Míele houdt zich bezig met koken en stoom. Neff heeft al een poosje de site "Share the love for cooking.nl" in de lucht. Op deze site staan ook receptjes die je in de stoomoven kunt gebruiken. Zoekend op Google naar een risotto recept voor in m`n eigen stoomoven kwam ik zodoende onderstaand Neff recept tegen (hier dus).
Benodigdheden:
20 g gedroogd eekhoorntjesbrood of andere gedroogde paddenstoelen
50 g boter
1 klein fijngesnipperd uitje
400 g risottorijst,
2 l kippenbouillon
50 g geraspte Parmezaanse kaas
1 el fijngehakte peterselie
Zout en peper
Voorbereiden:
Risotto maak je heel snel met behulp van stoom. Je kunt dan gebruik maken van een stoommandje (te koop in de toko) of van een stoomoven. Je vindt deze ovens bijvoorbeeld bij Neff.
Leg de gedroogde paddenstoelen in een maatbeker en giet er 200 ml water bij.
Stoom de paddenstoelen 10 minuten op 100 °C en laat ze daarna 1 uur wellen.
Snijd ze vervolgens in kleine stukjes (vocht bewaren).
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui glazig en zacht (niet bruin).
Voeg de risottorijst toe en roer tot de korrels heet zijn en glanzen van de boter.
Voeg de bouillon en het kleingesneden eekhoorntjesbrood, inclusief weekvocht, toe en breng alles aan de kook.
Bereiden:
Schenk het rijstmengsel in de dichte stoomovenschaal en stoom de risotto 25 minuten op 100 °C.
Roer de Parmezaanse kaas en de peterselie erdoor en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Nog even over stoomovens, ik heb een poos terug nog wat tips geblogd over de drukstoomoven.
Locatie:
Hoofddorp, Nederland
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten